مقدمه

 

آنچه تاکنون مشخص شده این است که زنبور عسل خیلی پیش از حضور انسان روی زمین به‌ وجود آمده و زندگی می‌کرده است. اولین اثر وجودی انسان در روی زمین متعلق به ششصد هزار سال پیش است؛ حال آنکه همین تحقیقات علمی در اعماق زمین نشان می‌دهند که زنبور عسل حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش موجود و مشغول فعالیت، و زاد و ولد بوده است. با این وجود باور های غلط درباره زنبور ها کم نیستند.

منتها با این تفاوت آن‌ها که در آن زمان فاقد یک زندگی اجتماعی بوده و مثل خیلی از زنبورهای غیر عسلی امروزی، زندگی انفرادی داشته و هر زنبور در لانه مخصوص به‌خود زندگی می‌کرده است. حدود ۵۰ میلیون سال بعد، دوره رشد و تکثیر محسوس گیاهان و گل دادن آن‌ها شروع شد. سپس زنبورها از حالت انفرادی خارج شدند و زندگی اجتماعی را ترجیح دادند؛ و سپس جمعیت‌ها را به‌وجود آمدند.

 

 

تقریباً ۲۰ هزار گونه­ زنبور تاکنون شناسایی شده­! و عملاً می­توان در هر جایی آن­‌ها را یافت. با توجه به میزان فراوانی زنبورها، حتماً به این اندیشه افتاده‌اید که باید دانش زیادی درباره­ آن­‌ها داشته باشید.

 

 

 

۶ باور رایج غلط درباره زنبور‌ ها

پس از بررسی باور های رایج غلط درباره عسل نوبت به موشکلافی باور های غلط مربط به زنبور ها رسید. باور های غلط درباره زنبور ها کم نیستند؛ و ما هر روز شنوای مطالب غلطی هستیم. عدم وجود اطلاعات باعث می ­شود که اطلاعات غلط به عنوان اطلاعات درست منتشر شوند که این امر دلیل وجود بسیاری از تصورات اشتباه می‌باشد. عدم اطلاع رسانی رسانه‌ها نیز در شکل گیری این باور ها بسیار تاثیر‌گذار است. متاسفانه قشر فرهیخته جامعه ما نیز از این نوع باور ها کم ندارد. در این مقاله قصد داریم فهرستی از باور های رایج غلط درباره­ زنبور‌ ها به همراه واقعیات آن را برای شما بیان کنیم. با میس بی همراه باشید.

 

 

۱. تمام زنبور ها نیش می ­زنند!

اولین مورد این فهرست یکی از رایج­ ترین باور های غلط درباره­ زنبور ها بوده؛ و همچنین دلیل ترس برخی از افراد از زنبور ها می­ باشد. هرچند، تمام زنبورها نیش نمی­ زنند اما نیش زنبور، یک شیوه­ تخم­‌گذاری تغییر یافته است؛ بنابراین تنها زنبورهای ماده دارای نیش هستند. به جز زنبور های آفریقایی، مابقی زنبور ها اغلب موجوداتی غیرتهاجمی هستند. آن­ ها فقط می خواهند از بیشترین گل­‌های ممکن بازدید کرده و به فرزندان خود غذا دهند.

 

 

۲. کلونی زنبور ها به راحتی در طبیعت دوام می‌­آورد!

کلونی زنبور ها در طبیعت به دلیل عدم وجود سوراخ‌های مناسب درون لانه­‌هایشان، محدودند و قادر به ذخیره­ کافی عسل برای زمستان نیستند. اگر ذخیره­ غذاییشان برای فصل سرد زمستان کافی نباشد، کل کلونی در معرض ریسک از بین رفتن به دلیل گرسنگی و سرما قرار می­‌گیرد. فقدان غذا، موجب تضعیف زنبور های جوان می ­شوند و ممکن است خیلی زودتر از دیگر زنبورهای سالم (که تغذیه­ کافی دارند) بمیرند. همچنین، ریسک نابودی کلونی به وسیله انگل‌ها و ویروس­‌ها، اغلب کُلونی را تهدید می‌کنند.

طبیعت با زنبور ها مهربان نیست؛ به‌طوریکه می ­توان با استفاده از کلونی زنبورها که با انسان‌­ها ارتباطی ندارد، این موضوع را اثبات نمود. در فصل بهار، هر کلونی حداقل یک اجتماع بزرگ ایجاد خواهد کرد؛ جمعیت کلونی حداقل تا دو برابر افزایش خواهد یافت. ولی از آن‌جایی که اندازه کلونی ثابت است، تنها کلونی‌های اصلی در فصل زمستان سالم خواهند ماند. حتی تحت شرایط مناسب و جمعیت ثابت، هر ساله کلونی‌های زیادی نابود می ­شوند.

۳. زنبور ها با مواد شیمیایی مشکل دارند

زنبور ها مخلوقات باهوشی هستند؛ آن­ ها اغلب از محیط اطراف خود بهره ­برداری می‌کنند. یکی از مثال‌­ها برای این موضوع، تمایل آن­ ها برای جستجو و جمع ­آوری مواد سمی است. زنبورها برخی از سمی‌ترین مواد شیمیایی موجود در طبیعت را با قصد استفاده از آن­‌ها در جهت مبارزه با میکروارگانیسم، انگل و دفع مورچه­ گرد‌آوری می‌کنند. مواد شیمیایی گرداوری شده به کندو برده شده و تمام  کندو به این مواد آغشته می‌شود.

مواد شیمیایی مورد علاقه­ زنبورها، رزین­‌های ترشح شده توسط گیاهان در شیره­ دفاعی­‌شان هستند. زنبورها دانشمندان کوچکی هستند؛ آن­ ها می ­توانند برخی از مواد شیمیایی که در طبیعت یافت می‌شود را سم­‌زدایی کنند. بسیاری از مواد سمی این شکلی، بصورت گرده یافت می شوند. برای مثال، گرده­ بادام سرشار از سم آمیگدالین است؛ که در صورت خورده شدن توسط انسان، از خود سیانید آزاد کرده و شخص را مسموم می‌کند.

البته باید اضافه کرد که آفت­ کش‌ها و آلاینده‌های ساخت بشر، موجب افزایش نگرانی بوده و می توانند جزو عامل‌هایی باشند که تأثیری منفی بر جمعیت زنبور ها دارند.

۴. اوه زنبور! الان نیشت می‌زنه

 

اوه زنبور! الان نیشت می‌زنه! این اولین چیزی است که پس از دیدن زنبور عسل در طبیعت یا هرکجای دیگر به همدیگر می‌گوییم؛‌ اما باید بدانیم که زنبور ها تنها در زمان دفاع از خود و لانه‌هایشان، تمایل به نیش زدن پیدا می کنند. حتی اگر نیش هم زدند باید بدانیم نیش زنبور مزیات زیادی دارد که در مقاله‌های قبل به آن پرداخته ایم.

بنابراین اگر با آن‌ها کاری نداشته باشید، آن‌های نیز با شما کاری نخواهند داشت. بیایید به دوستان کُرک­دار خود (زنبور ها) کمک کنیم و باور‌ های غلط را از بین ببریم.

۵. اکثر زنبور ها درون کندو زندگی می‌کنند

واقعیت این است که تنها زنبورهای اجتماعی مانند زنبور عسل، درون کندوها زندگی می ­کنند. زنبورهای اجتماعی، ۱۰ درصد جمعیت زنبور های جهان را تشکیل می ­دهند اما درصد کمی از آن ­ها برای خود کندو می‌سازند. اکثر زنبورها تنها بوده و در لانه­ های منحصربه‌فرد خود درون خاک یا تنه­ درختان زندگی می‌کنند.

۶. زنبور داری بدون درمان، کار درستی است

 

برخی زنبورداران بر این باورند که به دلیل اینکه ممکن است برخی از انواع آلودگی‌‌ها یا بیماری­‌ها رخ بدهد، نباید کلونی را درمان کرد. کمک به کلونی‌هایی که باید از بین بروند، نوعی اقدام بر خلاف طبیعت است! بنابراین باید از آن خودداری کرد.
اگرچه، انجام این کار به سایر زنبورداران صدمه می‌­زند. اما کنترل نکردنِ مشکل آلودگی‌­ها ممکن است به کلونی‌های مجاور سرایت کرده و تلاش­های زنبوردار دیگر را از بین ببرد. اثر دومینو وار حاصل ممکن است منجر به از بین رفتن تمام کلونی‌های یک منطقه شود.

راهکار درست آن که باید بدانیم این است که تنها اعضای کلونی که باید بمیرند، زنبورهای نر و ملکه­ زنبور ها هستند. کشتن عمدی آن­ ها در زمان درست کار آسانی است. ملکه را نیز می‌­توان جایگزین نمود. در نتیجه، شما به جای یک کلونی از زنبور های مرده، عسل به دست خواهید آورد.

 

 

 

 

نتیجه

 

 

زنبور ها مخلوقات خارق­ العاده­‌ایی هستند که نقش مهمی در طبیعت ایفا می ­کنند. آن­ ها عسل تولید کرده و باعث گرده ­افشانی محصولات کشاورزی ما می­ شوند. پس بیایید با آن­‌ها مهربان باشیم و باور های غلط در مورد آن­ ها را از بین ببریم. امیدواریم مقاله امروز به کار شما آمده باشد.

ایام به کام

میس بی

نگهداری گرده گل به ۵ روش ساده

عوارض مصرف گرده گل چیست؟

عوارض ژل رویال و موارد منع مصرف آن

زنبور ,ها ,  ,های ,کلونی ,باور ,زنبور ها ,    ,باور های ,آن­ ها ,در طبیعت

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دختر فرازمینی آنلاین مارکت اعتماد به نفس فروشگاه اینترنتی حراج کبدچرب فروش مبل قسطی در کرج عسل مادر اتوبار دیزل ژنراتور - موتور برق - قیمت دیزل ژنراتور - ۰۲۱۶۶۸۷۸۰۱۶ آهنگ